Volg ons online:
Terug

Data Driven Decision Making in Business

Leestijd:  1 minuutDe kracht van data-gedreven bedrijfsprocessen. Ontdek hoe Impact Smart Solutions MKB-bedrijven helpt om met data innovatieve resultaten te bereiken.
Data Driven Decision Making in Business

Als ik een definitie moet weten wijk ik graag uit naar de dikke van Dale. Hierin staat over een ondernemer: iemand die zijn bedrijf voor eigen rekening uitoefent en bekend staat om uit te voeren, om actie te ondernemen. Nu gaat dat laatste wat beter en gemakkelijker als je een besluit moet nemen over iets waarvan je verstand hebt. Dan lukt het gemakkelijker om actie te ondernemen. Als je als ondernemer wordt gevraagd om een besluit te nemen over iets wat verder van je af staat, ben ik althans wat sneller geneigd om een dergelijk besluit wat uit te stellen.

Presentaties Data Driven Decision Making

Zo ging het ook toen ik diverse artikelen las en seminars bij woonde die allemaal gingen over kunstmatige intelligentie en data science. In eerste instantie ben je gereserveerd en ben je nog in de veronderstelling dat het een hype is en dat er teveel technologie naar een probleem wordt gegooid. Nu heb ik het voordeel dat ik als doorgewinterde ICT-er wat sneller door heb waar het, wat ICT betreft, weet waar het over gaat. Vandaar ook dat ik met plezier presentaties van het lectoraat Data Driven Decision Making in Business van de HAN heb bijgewoond. Acht interessante presentaties over wat je allemaal kunt doen en leren met data.

Use cases van ons bedrijf

Twee van deze acht waren use cases van ons bedrijf. Op basis van een vermoeden, dat er conclusies te trekken zijn uit data zijn twee groepen aan de slag gegaan. Weliswaar uitgaande van dezelfde case hebben de twee groepen los van elkaar gewerkt aan verschillende sporen. Het resultaat was verbluffend en ondersteunde mijn aanpak dat je soms, door samen te werken met studenten, wat gemakkelijker in het diepe kunt springen om mooie resultaten te halen.

Impact Technology Centre

Met ons Impact Technology Centre (ITC) willen we MKB bedrijven helpen te innoveren. Als je het vermoeden hebt dat je ook op een berg data zit, waar je waarschijnlijk meer uit kunt halen, horen we dat graag. Studenten van meerdere kennis instellingen zetten graag de tanden in praktisch cases. Het ITC zorgt dan voor de begeleiding. Stuur me eens een bericht, ik wissel maar al te graag van gedachten met collega ondernemers over dit soort onderwerpen!

Interessant artikel? Deel hem dan!

Copyright Impact Smart Solutions 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design