Volg ons online:
Terug

Diefstal in de landbouw

Ontdek hoe Impact Smart Solutions landbouwdiefstal bestrijdt met geavanceerde IoT-oplossingen en GPS-tracking, waardoor kostbare apparatuur veiliger is.
Diefstal in de landbouw

Het is een plaag op het platteland: niet alleen de dure GPS-systeem die uit trekkers worden gesloopt, ook complete landbouwvoertuigen - in gebruik bij boeren en loonwerkers - die verdwijnen. Vanaf april 2019 is er voor ruim 6 miljoen euro aan apparatuur verdwenen. Ging het voorheen om diefstal van kleine kraantjes, tegenwoordig worden gloednieuwe tractoren met een waarde van meer dan € 100.000 gestolen. Een dergelijke diefstal wordt goed voorbereid, want zo'n grote zware tractor moet je met een dieplader vervoeren. Georganiseerde criminaliteit is een plaag voor het platteland. Er wordt veel aan gedaan om het de criminelen zo lastig mogelijk te maken. Registratie van tractoren, een kentekenbewijs, de sleutels niet in het slot laten zitten en ga zo maar door. Desondanks gaat de diefstal door, omdat criminelen steeds inventiever worden.

Hoe gaan inventieve dieven te werk?

Grote tractoren zijn standaard uitgerust met een GPS systeem. Hiermee is een tractor wel te volgen, maar een standaard GPS alarmeert niet op het moment dat de tractor wordt gestolen. Daarnaast weten criminelen welke tractoren zijn voorzien van dergelijke apparatuur en weten ze vandaag de dag hoe ze deze kunnen omzeilen.Kleinere machines, of onderdelen op tractoren, zoals GPS modules, zijn vaak niet voorzien van GPS systemen. Standaard zijn dergelijke systemen ontzettend duur of zo groot dat ze voor iedereen duidelijk zichtbaar zijn, ook voor de dieven dus.

Impact heeft de oplossing

Naast alle preventieve maatregelen, denken we met de inzet van technologie, een extra drempel op te kunnen werpen om het de criminelen moeilijker te maken. Sinds kort is het mogelijk om een kleine GPS tracker te koppelen aan een bluetooth sensor. De kleine GPS tracker (afm: 7*6*3 cm) kan gemakkelijk op een onvindbare plaats op bijvoorbeeld een tractor worden verborgen. Nu komt het! Deze GPS tracker staat in verbinding met een kleine, ter grootte van een twee euro munt, bluetooth sensor. (Deze monteren we onzichtbaar in de loods.) Als de verbinding wordt verbroken signaleert de GPS tracker dat naar een portal. Deze portal geeft een waarschuwing aan een professionele alarmcentrale. Wanneer op dat moment de Politie wordt ingeschakeld, is de tractor te volgen door middel van de GPS tracker. Op deze wijze kan, door snel in te grijpen, worden voorkomen dat dure spullen verdwijnen over de grens.

Interessant artikel? Deel hem dan!

Copyright Impact Smart Solutions 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden  |  Algemene Voorwaarden Webshop  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design