Volg ons online:
Terug

HAN Slim - Smart Region: studentenproject

Studenten van de HAN en Impact Smart Solutions ontwikkelen de HomeCube. Een slimme energie-managementsysteem met geïntegreerd dashboard.
HAN Slim - Smart Region: studentenproject

Studenten van de HAN en Impact Smart Solutions Zetten de Toon voor Duurzame Energie met HomeCube. De energietransitie krijgt een boost met de lancering van HomeCube, een revolutionair energie-managementsysteem ontwikkeld door drie gedreven studenten in samenwerking met Impact Smart Solutions.

HomeCube: baanbrekend product

De samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven heeft een nieuwe mijlpaal bereikt dankzij de Minor Smart Industrie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). In een recente video onthulden studenten hun baanbrekende product, HomeCube, dat belooft de manier waarop we energie in huis gebruiken te transformeren. In de video wordt benadrukt hoe de energietransitie de complexiteit van huisinstallaties heeft vergroot, met toevoegingen zoals warmtepompen, airco's, zonnepanelen en elektrische auto's. Deze technologische vooruitgang heeft echter geleid tot een overweldigend aantal apps en portals voor consumenten, wat het beheer van energieverbruik bemoeilijkt.

Om deze uitdaging aan te pakken, hebben de studenten van de HAN in samenwerking met Impact Smart Solutions een oplossing ontwikkeld: HomeCube. Dit slimme energie-managementsysteem biedt consumenten een geïntegreerd dashboard om hun energieverbruik en kosten in één oogopslag te kunnen monitoren en beheren.

Proces van HomeCube

Het proces van HomeCube wordt in drie stappen beschreven: inzicht verschaffen, advies geven en automatiseren. Door zich te richten op de behoeften van consumenten, zoals het aanpassen van instellingen op basis van veranderende gezinssituaties, biedt HomeCube een gebruiksvriendelijke en effectieve oplossing voor energiebeheer.

Wat maakt project bijzonder?

Wat dit project echt opmerkelijk maakt, is de samenwerking tussen verschillende expertises, zoals bedrijfskunde, mechatronica en softwareontwikkeling. Deze multidisciplinaire aanpak heeft geleid tot de ontwikkeling van een technologisch geavanceerd en commercieel haalbaar product.

Aanpakken van echte uitdagingen

De studenten benadrukken ook de waarde van praktische ervaring en het aanpakken van echte uitdagingen, met de energietransitie als centraal thema. Terwijl ze trots zijn op hun prestaties tot nu toe, erkennen ze ook de noodzaak om verdere stappen te zetten om HomeCube succesvol in de markt te zetten.

Cruciale rol van Impact Smart Solutions

Impact Smart Solutions speelde een cruciale rol bij het begeleiden van de studenten, zowel op technisch als op zakelijk gebied. Hun steun en expertise hebben bijgedragen aan het succes van het project en benadrukken het belang van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ben jij klaar om deel uit te maken van deze digitale revolutie in energiebeheer? Ontdek meer over HomeCube en hoe je kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst op www.han.nl.

Interessant artikel? Deel hem dan!

Copyright Impact Smart Solutions 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design