Volg ons online:
Terug

Innovatie in de Melkveehouderij: Dutch Dairy Challenge 2024

Leestijd:  3 minutenImpact IoT Solutions maakt grote stappen in de agrarische sector met een geavanceerd AI-gestuurd model dat de gezondheid van koeien monitort.
Innovatie in de  Melkveehouderij: Dutch Dairy Challenge 2024

Impact IoT Solutions maakt grote stappen in de agrarische sector met een geavanceerd AI-gestuurd model dat de gezondheid van koeien monitort. Dit AI-model is ontwikkeld tijdens de Dutch Dairy Challenge.

Wat is de Dutch Dairy Challenge?

De melkveesector kent vele uitdagingen, denk aan klimaat, stikstof, fosfor, water- en bodemkwaliteit, biodiversiteit, diergezondheid, antibiotica, dierenwelzijn en maatschappelijk. Je kunt er vast zelf nog meer opnoemen. En dat is waarom Dutch Dairy Challenge ontstaan is. De beste innovaties voor verduurzaming van de agrarische sector worden namelijk bedacht op het boerenerf. In ca. 100 dagen gaat een melkveehouder onder begeleiding van een coach en met hulp van studenten, young professionals en experts de aannames testen/onderzoeken om zekerder te worden van zijn zaak en het idee om kunnen te zetten tot een concreet plan.

 

AI in melkveehouderij

In samenwerking met Elles te Winkel van Agro-innovatiecentrum De Marke en studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, heeft Pieter Hoenderken een systeem ontwikkeld dat verschillende datastromen integreert. Dit systeem, dat gebaseerd is op kunstmatige intelligentie, analyseert gegevens van melkrobots, activiteitenmonitoren en andere bronnen om ziektes zoals uierontsteking vroegtijdig te signaleren.

Healthy dAIry model

Er is namelijk veel data beschikbaar. Met ons Healthy dAIry model integreren wij de data die op een melkveebedrijf verzameld wordt en zetten we kunstmatige intelligentie in om koeien 7 dagen vóórdat zij ziek worden te herkennen. Hierdoor kan je de dieren eerder behandelen, bespaar je geld op dierenartskosten en heb je een gezondere veestapel.

Vroegtijdige tekenen van ziekten

Geïnspireerd door de uitdagingen waar melkveehouders dagelijks mee te maken hebben, zoals het managen van de gezondheid van hun kudde met versnipperde technologieën, hebben wij dit AI-model ontwikkeld. Het model stelt veehouders in staat om op een efficiëntere en effectievere wijze te anticiperen op gezondheidsproblemen bij hun koeien. Pieter Hoenderken: ‘We koppelen met het systeem dus niet alleen de gegevens van verschillende bronnen aan elkaar, we gaan nog een stap verder met een voorspellend model rond uiergezondheid. Mogelijk kan dat op termijn ook voor andere aandoeningen.’

Bekijk hier de pitchvideo van Healthy dAIry

Interessant artikel? Deel hem dan!

Copyright Impact Smart Solutions 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden  |  Algemene Voorwaarden Webshop  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design