Met het verbinden van dingen aan het internet (Internet of Things of Industrie 4.0) krijg je data tot je beschikking. Aan de hand van deze data krijg je meer inzicht in de bedrijfsprocessen van jouw organisatie.
Traditioneel
Voor het verwerken van data bieden diverse bedrijven diensten aan. Traditioneel is het verwerken van data gekoppeld aan het gekochte product.
Een voorbeeld hiervan is de aankoop van een heftruck. Moderne heftrucks zijn voorzien van koppelingen, waarmee de leverancier van de heftruck op afstand het gebruik kan monitoren. Dit biedt voordelen voor jou als koper, omdat de leverancier aan de hand van de data uit de heftruck, het onderhoud van de heftruck beter af kan stemmen op het gebruik.
Het nadeel hiervan is dat deze data wordt opgeslagen in een data platform van de heftruckleverancier. Als je om andere redenen toegang tot de data wil, kan dat vaak niet of moet je hiervoor betalen.
Dat kan anders!
Alle data die je kunt ontsluiten over het gebruik, verbruik of bijvoorbeeld de geografische locatie van “dingen” is interessant. Wat ons betreft dus zonde om geen gebruik van te maken. Daarom hebben we, in eigen huis, een data platform ontwikkeld.
Dit stelt ons in staat klanten te voorzien van alle data die wenselijk zijn voor monitoring van “dingen”. Dus we kunnen het 100% toesnijden op jullie wensen en behoeften.
Daarnaast helpt het ons om onze Smart Products nóg slimmer te maken. We kunnen precies dat monitoren wat jij wilt zien of weten en daarmee de mogelijkheid hebt jullie bedrijfsprocessen te optimaliseren.
Ons data platform bestaat uit drie lagen:
De koppeling met de dingen waarvan je data wilt ontvangen. Op diverse manieren kunnen dingen met het internet worden verbonden. Bij het inzetten van IoT worden mobiele koppelingen (Lora, Wifi, W-Mbus, Bluetooth, GSM, 4G (NB-IoT, LTE-M en LTE) 5G) vaak toegepast. In deze “koppel laag” wordt data ontvangen. Er bestaat ook de mogelijkheid om commando’s, wijzigen van instellingen of updates terug te sturen naar het gekoppelde “ding”.
Data opslag. In deze laag wordt de ontvangen data opgevangen en indien nodig geconverteerd naar de gewenste extensie (excel bijvoorbeeld).
Verwerking laag. In deze laag wordt de data gevisualiseerd en dus eenvoudiger te interpreteren gemaakt.
Nog even een haakje naar de naam van onze data portal. Alle data waar we over beschikken, kunnen we ook door sturen naar jullie eigen bedrijfsapplicaties. Dan is de cirkel rond. Daarom; IoT-Datarotonde©!