Volg ons online:
Terug

Waterstofmonitoring

Ontdek hoe Impact Smart Solutions bijdraagt aan waterstofgebruik in huizen met een monitoringssysteem voor optimale veiligheid en efficiëntie in energiegebruik.
Waterstofmonitoring

Bij ontwikkelingen waarbij waterstof wordt toegepast in besloten ruimtes, zoals woningen, zijn er diverse actoren met evenzovele belangen: projectontwikkelaars, netbeheerders, gemeenten, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, etc. Veiligheid is gelukkig een rode draad in dit geheel. Voor het eerst in Europa is een bestaande woning individueel aangesloten op een lokaal, ondergronds waterstofnet. De bewoners van deze proefwoning gebruiken tapwater en verwarmen hun huis volledig met waterstof.

H2@Home project

In dit 'H2@Home project' is uitgebreid aandacht besteed aan bouwkundige-, installatie technische- en organisatorische maatregelen. Omdat rondom het gebruik van waterstof ook nog de nodige kennis moet worden opgebouwd, worden de maatregelen en hun bijbehorende handelingsperspectieven, regelmatig bijgesteld. Het is echter ondoenlijk om continue en handmatig de installatie in de gaten te houden. Hier komt het monitoringsysteem om de hoek kijken.

 

Meer dan in een ‘normale’ woning wordt de gehele installatie in de gaten gehouden. Deels vanwege het proefondervindelijke karakter, maar zeker ook om de veiligheid te waarborgen. Samen met PIA Automation hebben wij een monitoringsysteem ontwikkeld. Het hart van het systeem is een op Unix gebaseerde PLC, die volledig autonoom, op basis van ingestelde algoritmes, handelt als er iets niet in orde is. Ook bestaat de mogelijkheid om vanuit een cloudportal bepaalde actuatoren, zoals kleppen om toevoer af te sluiten, aan te sturen. Op basis van data van de sensoren over temperatuur, drukken en dergelijke, kan de kennis rondom het gebruik van waterstof verder worden opgebouwd.

Eindrapport

Inmiddels is het project afgesloten en het eindrapport is hier te lezen.
Bekijk eindrapport

Interessant artikel? Deel hem dan!

Copyright Impact Smart Solutions 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden  |  Algemene Voorwaarden Webshop  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design